Elghund konkurranser

Det finnes lite en elghund ikke kan brukes til, om det er som bare en vennlig familiehund, eller om en bor på gård og trenger en god gårdshund, såklart kan den også brukes til det elghunden faktisk er avlet frem til å kunne gjøre, nemlig være en jakthund.

I tillegg finnes det også ulike former for konkurranser og konkurrering som du som eier og elghunden din kan være med på. Det er blant annet utrolig populært å konkurrere innen jakt med løshund, selv om det fortsatt kun er populært hos jegere og ikke hos allmennsfolk.

Norgesmesterskap for løs- og bandhund arrangeres annen hvert år. I 2013 ble det arrangert på Berkåk i Sør-Trøndelag av Sør-Trøndelag Elghundklubb. Konkurransen er en 2 dagers samlet prøve. Vinneren i fjor var Even Sinnes, medlem av Sør-Trøndelags klubb, med hunden sin, en Norsk elghund. Det skal bli spennende å se om vinneren fra i fjor beholder tittelen neste år. Om Even Sinnes stiller opp igjen neste år med sin dyktige hund, kan vi regne med at han holdes som favoritt. Oddsen vil sannsynligvis være lav, men denne informasjon er ennå ikke oppdatert hos bookmakers.

Det er også mange jaktklubber som arrangerer konkurranser innen klubben for alle som vil være med, i tillegg er det like mange hundeklubber som jevnlig arrangerer ulike konkurranser. Noen av konkurransene vil selvfølgelig være for kun en spesiell rase, men de fleste konkurranser er åpne for alle typer raser.

Det konkurreres også i tre forskjellige grener i brukshundsport, det er spor, rundering og også rapport, de tre grenene er igjen delt inn i fire klasser og en kan rykke oppover i klassene ved å oppnå en poengsum.

Et godt eksempel er for eksempel elghundklubben «Jotunfjell Fjordane», som er med på å arrangere og også sørge for at medlemmene blir klare over de ulike konkurransene dems elghund kan være med i. Det har blant annet blitt arrangert Ungdoms NM laushund, NM bandhund og det blir også kåret Jaktchampion.