Trene din elghund til jakt

Elghund har blitt brukt til nesten aller former for storviltjakt, men først og fremst blitt avlet opp for jakt på elg og på bjørn. Selv om elghund har det i sine instinkter å jakte da de har gjort dette i mange, mange år så er det likevel trening som må til før elghund faktisk kan brukes til jakt. Når det gjelder det å trene opp en elghund til jakt så er det mye en må tenke på og som treneren til hunden trenger en først og fremst å ha tålmodighet.

For hunden så er luktesansen dens aller viktigste sanseorgan og det er også denne som er viktig for hunden i forhold til jakt. Hunder er for eksempel veldig gode til å skille ulike lukter ifra hverandre som blod, dop, råte osv. Luktesansen kan sløves i en periode dersom en driver med konstant nesearbeid, etter litt hvile og vann får derimot sansen og luktecellene tilbake sin fulle kapasitet. Det er også noen ting en bør vite om elghund, som at sportrening med hund i bånd er faktisk tillatt året rundt.

Rundt i hele landet finnes det også mange jaktklubber og også hundeklubber som tilbyr kurs og hjelp innen nettopp det å trene opp sin elghund til jakt. Der kan en snakke med erfarne folk som har trent opp hunder før eller melde seg på et kurs så hunden kan være med å se hvordan andre hunder gjør ting.